MUSIK

 Som liten önskade Emir musik utan röst. Utan internet hade han svårt att utforska musiken i världen. Emir upplevde att röst förstörde musiken och längtade efter en musikstil som inte hade röst.

EMIR SELIMI SKRIVER:

”Musik är den snabbaste konstformen som når alla sinnen samtidigt och kan få oss att känna frihet och kärlek omedelbart. Mycket av vår värld är fortfarande ett mysterium men enligt strängteorin består allt av olika frekvenser. Musik kan bemästras och frekvenser kan skapas som får oss att må bra. När jag var ca 14 år gammal alltså år 1998 spelade min vän en skiva som hette " Destination Goa 4 CD2". Jag blev genast kär. Frekvensen av det ljudet träffade direkt mitt inre och ljudet formades till bilder från universum. Jag trodde inte att sådan musik existerade. Som konstnär och surrealist så öppnade "Goa Trance eller Psytrance" en helt ny värld för mig. I åratal ville jag producera "Psytrance" men datorer var för dyra och det fanns inga program/mjukvara som jag kunde köpa. Efter ett par år hittade jag ett Playstation spel som hette "Musik 2000". Jag producerade musik som jag önskade höra. Idag har datorer blivit billigare och smartare.
 För ett par tusenlappar kan man köpa en professionell studio som tidigare var omöjligt.
Idag är jag överlycklig att musikstilen "Electro House" har utvecklats så mycket och att psytrance är mer vanlig än någonsin.
Numera är digital-instrumental musik mer accepterad och en del av vardagen. Jag älskar dagens musik. Det är exakt samma känsla jag får som när jag hörde den första gången år 1998. Att producera musik ger mig inre ro, en förmåga att stoppa tiden och vara i absoluta nuet.  Den ger mig en förmåga att släppa allt stress och negativ energi."

www.EmirSelimi-Music.com

MAIL@EMIRSELIMI.COM

Copyright (©) Emir Selimi 2017